Animale

Acest site l-am facut din pasiune pentru animale,fie ca sunt caini,pisici,pesti sau pasari.Sper ca pe forum sa gasiti rezolvari pentru toate problemele voastre legate de animale de companie,pasari, pesti exotici,acvarii,constructie acvariu,pesti,cabinete veterinare,rase caini,poze,vanzari caini,caini de rasa,dresaj caini,nume de caini,poze pisici,poze cu pisici,pisici siameze.Acest site nu va fi unul obisnuit.Toti cei care vor sa scrie articole despre animale sunt bineveniti,voi astepta articole de la ei pentru a putea fi publicate pe acest site.

GOLDEN RETRIEVER

miercuri, 25 martie 2009

Golden retriever era un caine utilizat initial la vanatoare, goldenul trebuia sa memoreze nu doar locurile unde a cazut vanatul, ci si ordinea si numarul exemplarelor impuscate, ca apoi sa inceapa recuperarea acestora.Dar pentru un caine inteligent, aceasta provocare se transforma in divertisment. Bun sportiv, niciodata nu ezita sa plonjeze in apa pentru a aporta obiectul aruncat. Are mirosul foarte bine dezvoltat, si atunci cand prada cade intr-un tufis, nu se da batut pana nu o descopera. Cu toate acestea goldenul isi poate manifesta talentul si in alte domenii de activitate. El poate fi utilizat cu succes in actiuni de salvare, ca insotitor al persoanelor cu handicap, dar si la depistarea drogurilor sau a substantelor explozive.
In ceea ce priveste participarea Golden Retriever-ului la sporturile canine, este ceva obisnuit ca podiumul sa fie ocupat in intregime de aceasta rasa. De asemenea, Goldenul obtine rezultate bune la Agility si la Field Trial.
Mai presus de toate, Golden Retriever ramane un tovaras incantator, pretuit pentru docilitate, blandete, afectivitate.

STANDARD FCI nr.111/24.06.1987-extras

ASPECT GENERAL- caine armonios, bine proportionat, activ, puternic, robust, cu miscare bine legata si expresie blanda.
CARACTER/COMPORTAMENT- docil, inteliget, cu aptitudini de lucru, bland, prietenos, sigur pe el.
CAPUL- bine proportionat si cizelat, craniul lat, fara a fi greoi; bot puternic, lat si adanc; lungimea botului este aproximativ egala cu cea a craniului; stop bine definit; trufa preferabul neagra.
OCHII- maro inchis, bine distantati, marginile pleoapelor sunt inchise la culoare.
URECHILE- de dimensiune medie, prinse aproximativ la nivelul ochilor.
MAXILARELE- puternice; muscatura in foarfece, perfecta, regulata, completa.
GATUL- neted si musculos; zona de cuplare a capului cu gatul este bine conturata.
CORPUL- echilibrat, scurt; pieptul este bine coborat in regiunea sternala; coaste bine coborate si rotunjite, zona renala scurta, puternica si musculoasa, linie superioara orizontala.
MEMBRELE ANTERIOARE- drepte, cu osatura buna; umeri bine inclinati, omoplat lung, avand aceeasi lungime cu bratul, astfel incat membrele anterioare, de la cot la sol, sunt bine dispuse sub corp; coate bine lipite de trunchi.
MEMBRELE POSTERIOARE- puternice si musculoase, gabbe solide, genunchi bine angulati; jareti bine coborati; aplomburi drepte; jaretii nu sunt rasuciti nici inspre exterior, nici inspre interior; "coatele de vaca" reprezinta un defect grav.
LABELE- compacte si rotunde, cu degete inchise( ca de pisica).
COADA- bine prinsa si purtata la nivelul spatelui, lungimea sa ajungand pana la jaret, varful cozii nu este rasucit.
ALURA- mers energic, cu impuls puternic; membrele se deplaseaza in planuri paralele cu axa corpului.
ROBA- par de acoperire cu fir drept sau usor ondulat, formand franjuri; subpar des, strans pe corp, impermeabil.
CULOAREA- toate nuantele de auriu si crem, niciodata roscat sau acaju, sunt admise cateva fire albe, dar numai pe piept.
TALIE SI GREUTATE- inaltimea la greaban: masculi-56-61 cm, femele-51-56 cm; greutatea aproximativa: masculi 29-34 kg, femele 25-29 kg.
DEFECTE- orice abatere de la standard se considera defect si se penalizeaza in functie de gravitatea abaterii respective.
-ochii deschisi la culoare
-lipsa subparului
-par foarte cret
-culoare roscat, acaju sau prea mult alb
-depigmentare puternica a trufei sau ploapelor
lipsa a doi premolari pe aceeasi parte
-talie in afara limitelor
-absenta stopului, bot subtire, ingust
-spate foarte lung
-coada stramba sau rasucita la varf
-defecte grave de osatura ce pot incomoda cainele in miscare
-entropion, ectropion
-prognatism
-agresivitate sau teama exesiva
-monorhidie, criptorhidie
N.B.-masculii trebuie sa aiba ambele testicule normal dezvoltate si complet coborate in scrot.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu