Animale

Acest site l-am facut din pasiune pentru animale,fie ca sunt caini,pisici,pesti sau pasari.Sper ca pe forum sa gasiti rezolvari pentru toate problemele voastre legate de animale de companie,pasari, pesti exotici,acvarii,constructie acvariu,pesti,cabinete veterinare,rase caini,poze,vanzari caini,caini de rasa,dresaj caini,nume de caini,poze pisici,poze cu pisici,pisici siameze.Acest site nu va fi unul obisnuit.Toti cei care vor sa scrie articole despre animale sunt bineveniti,voi astepta articole de la ei pentru a putea fi publicate pe acest site.

Pesti

vineri, 20 martie 2009

Familia Anabantidae
Cuprinde pesti care au o respiratie dubla, respectiv prin branhii, dar si aer atmosferic pe care il “pipeaza” de la suprafata apei, comprimandu-l intr-un labirint puternic vascularizat de unde extrage oxigenul aflat de altfel la presiuni partiale mai mari decat cel dizolvat in apa. Exemple sunt Beta splendens - pestele luptator, foarte frumos colorat, Trichogaster tricopterus si leeri gurami mari si blanzi, Colisa lalia si chuna gurami pitici ce nu depasesc 4 cm fiind si ei foarte pasnici, Macropodus opercularis - pestele paradis brin sau albastru cu coada rosie si un comportament putin mai agresiv. Acesti pesti sunt originari din Sudul Asiei, unde traiesc in ape murdare si acide sarace in oxigen, de unde si aceasta adaptare. Se reproduc usor, masculii fac un cuib de spuma la suprafata apei unde invita mai mult sau mai putin pasnic femela sa depuna icrele in numar de cateva sute. Icrele sunt mici, in consecinta si puii sunt foarte mici, greu de crescut in primele saptamani de viata.

Familia Poecilidae

Cuprinde pesti care au o alta particularitate si anume viviparitatea, respectiv nasc pui vii pe care daca ii prind ii consuma imediat. Puii dintr-o ponta sunt putini si mari, cu sacul vitelin resorbit complet, capabili de a se hrani imediat. Cuprinde specii ca Poecilia reticulata - guppy, cel mai cunoscut peste de acvariu la care masculul este deosebit de frumos, Xiphophorus heleri - xifo rosu, verde, alb sau negru, Poecilia shenops sau velifera - molly negru tarcat galben sau rosu, masculii avand inotatoarea dorsala foarte dezvoltata. In aceasta familie este si Gambusia afinis - peste care este folosit in combaterea biologica a tantarilor fiindca se hraneste cu larvele acestora.
Familia Ciprynide
Grupeaza pesti omnivori sau ierbivori cu solzi mari avand ca principal reprezentant carasul auriu “ Carassius auratus “ peste crescut in bazine de mii de ani in China, avand foarte multe varietati de forma si culoare, peste rezistent la temperaturi de sub 15 grade Celsius. Varietatile mai noi obtinute sunt mai termofile, adica vor apa ceva mai calda si au un necesar dietetic mai bogat in proteine. Se reproduc usor, au icre mai mari, iar alevinii (nou eclozionati) sunt destul de robusti si de usor de crescut. Puntius sau Barbus tetrazona - sumatranii sunt frumosi, vioi si cu 4 benzi verticale, existand si alte specii inrudite, cunoscut fiind conconius, peste tot vioi si robust dar mai putin deranjant pentru alti pesti decat sumatranul.

Familia Characidae
Grupeaza pesti de talie mica pretabili in acvarii, ce inoata in carduri. Reprezentanutul de seama este neonul albastru - Hyphesobricon inesi, dar si zebra - Danio malabaricus. Acesti pesti fini, sunt destul de nepretentiosi la conditiile de hranire, dar sensibili la chimismul apei din acvariu. Vor o apa moale, acida, curata si calduta. Se simt bine in prezenta plantelor pe care nu le strica deloc.
Familia Chichlidae
Sunt pesti de talie mare, cu solzi puternici, nepretentiosi la hrana si rezistenti la chimismul apei. Sunt pesti rapitori sau carnivori, agresivi in marea lor majoritate, dar se tolereaza bine in perechi caz in care se reproduc foarte usor. Au deosebita grija de pui si se poate spune ca sunt cei mai inteligenti si evoluti dintre pesti de acvariu. Un exemplu este regele lor Symsonysodon discus cu deosebite culori de la rosu Marlboro, la piersiciu pana la albastru cian sau verde smarald. Puii acestora, care de altfel se obtin destul de greu, se hranesc “sugand” mucusul de pe corpul parintilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu