Animale

Acest site l-am facut din pasiune pentru animale,fie ca sunt caini,pisici,pesti sau pasari.Sper ca pe forum sa gasiti rezolvari pentru toate problemele voastre legate de animale de companie,pasari, pesti exotici,acvarii,constructie acvariu,pesti,cabinete veterinare,rase caini,poze,vanzari caini,caini de rasa,dresaj caini,nume de caini,poze pisici,poze cu pisici,pisici siameze.Acest site nu va fi unul obisnuit.Toti cei care vor sa scrie articole despre animale sunt bineveniti,voi astepta articole de la ei pentru a putea fi publicate pe acest site.

SCOTTISH TERRIER

miercuri, 25 martie 2009

ASPECT GENERAL
Scottish terrier este un caine scund, avand talia corespunzatoare lucrului la vizuina, membrele scurte si mersul vioi, dand impresia de forta si energie concentreate intr-un volum mic. Capul pare lung in comparatie cu talia acestui caine. Este foarte activ si agil, desi are membre atat de scurte.
COMPORTAMENT/CARACTER:
Fidel si atasat stapanului, independent, demn si rezervat, foarte inteligent si curajos. Indraznet, dar niciodata agresiv.
CAP
Lung dar nu disproportionat fata de talia cainelui, trebuie sa aiba o asemenea lungime incat, fiind destul de lat, sa para totusi ingust.
CRANIUL
aproape plat, iar arcadele zigomatice nu sunt proeminente
BOT
solid construit si adanc pe toata lungimea sa. Are lungimea egala cu a craniului( raport cranio-nazal unitar).
STOP
usor dar clar marcat, plasat exact inaintea ochilor
TRUFA
bine dezvoltata si din profil, linia care pleaca de la trufa la barba este usor inclinata spre inapoi.
OCHII
migdalati de culoare brun inchis, destul de departati, adanc plasati sub sprancene, au expresie vioaie si inteligenta
URECHI
bine conturate, fine, ascutite la varf, drepte, prinse sus pe craniu, dar nu prea apropiate una de alta. Urechile mari, precum si cele late la baza sunt extrem de nedorit (defecte grave)
MAXILARE
dinti mari cu muscatura reulata si in foarfeca perfecta
GAT
musculos de lungime medie
TRENUL ANTERIOR
capul este purtat cu distinctie pe gatul musculos, armonios, de lungime medie, bine inserat in umerii lungi si oblici. Din lateral cutia toracica este proeminenta fata de membrele anterioare care sunt drepte si prezinta o solida osatura, pana la nivelul metacarpului. Carp drept. Piept de buna latime si bine coborat intre membrele anterioare. Coatele nu trebuie sa aiba deviatii inafara sau inauntru si nici sa fie dispuse sub corp.
CORP
coaste bine rotunjite, care apoi se aplatizeaza formand un piept bine coborat; cutie toracica lunga, iar ultimele coaste( de "cuplaj") sunt puternice.Spate proportional scurt si foarte musculos. Linia superioara trebuie sa fie dreapta si orizontala; zona renala este adanca si musculoasa.
TREN POSTERIOR
in comparatie cu talia cainelui, este remarcabil de puternic. Zona fesiera puternica si lata, coapse lungi si geninchi bine angulati. Jareti scurti si puternici, care nu trebuie sa fie orientati nici catre interior, nici catre exterior.
LABE
de buna marime, avand cuzineti rezistenti, degete bine arcuite si stranse. Labele anterioare sunt ceva mai mari decat cele posterioare.
COADA
de lungime medie, pentru a conferi cainelui un aspect echilibrat. Groasa la baza, se subtiaza catre varf. Este purtata vertical, dreapta sau usor curbata.
MISCARE SI ALURI
mers liber si cursiv.Membrele anterioare si cele posterioare se misca drept inainte, cu pasi egali. Impulsul este dat de trenul posterior, dar miscarea este uniforma.
ROBA
par dublu( subpar si par de acoperire), strans pe corp, asigurand o buna protectie impotriva intemperiilor. Subparul este scurt, dens si moale. Parul de acoperire este tare, dens si sarmos
CULOARE
neru, culoarea spicului de grau sau negru tigrat cu orice culoare.
INALTIME SI GREUTATE
inaltime la greaban: 25,4-28 cm; greutate:8,6-10,4 kg
DEFECTE
orice abatere de la punctele de mai sus va fi considerata defect, iar penalizarea acestuia trebuie sa fie direct proportionala cu gravitatea abaterii.
NOTA
masculii trebuie sa aiba doua testicule evidente, normal dezvoltate si complet coborate in scrot.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu